Kuka Riikka Juvonen ja mikä Tilassa?

13.10.2017

Toimitusjohtajamme, sisustusarkkitehti Riikka Juvonen pääsi jokunen aika sitten haastateltavaksi Teollisuustaiteen liiton Ornamon lehteen. Ornamo on vuonna 1911 perustettu muotoilualan asiantuntijajärjestö. Järjestö vaikuttaa muotoilun asemaan yhteiskunnassa sekä kehittää muotoilijan ammattia. Artikkeli käsitteli Tilassa Oy:n syntymistä ja toimintaa. Mistä kaikki lähti ja miten hyvällä tilasuunnittelulla voidaan nostaa tuottoa jopa 50 prosenttia?

Tilassa Oy

Tilassa perustettiin vuonna 2013 kolmen yrittäjän toimesta. Sisustusarkkitehti, BBA Riikka Juvonen, sisustusarkkitehti Harri Markkula ja rakentamisen asiantuntija Harri Korkeamäki löivät viisaat päänsä yhteen ja toivat kukin oman osaamisensa yritykseen. Harri M. on innovaattori, Harri K. hallinnoi taloutta ja Riikka vastaa toimitusjohtajan tittelistä sekä myynnistä.

Jacquelin C. Vischerin näkemyksiin työskentelytilojen toimivuuden sekä viihtyisyyden merkityksestä tuottavuuteen Klikkaa ja Twiittaa

Tilassa erikoisuus on työ- ja oppimisympäristöjen suunnittelu, jossa kaiken perustana toimii osallistaminen. Osallistava prosessi tunnetaan nimellä Kasvukausi, joka toimii analysoinnin pohjana suunnitteluratkaisuissa. Riikka on tutustunut opiskeluaikoinaan Metropoliassa Jacquelin C. Vischerin näkemyksiin työskentelytilojen toimivuuden sekä viihtyisyyden merkityksestä tuottavuuteen. Hänen tutkimuksissaan käy ilmi kuinka hyvällä tilasuunnittelulla voidaan toiminnassa saavuttaa 5-50 prosentin tuoton kasvu. Suunnittelussa haluamme myös huolehtia, että kaikki pääsevät liikkumaan ja toimimaan tiloissa vaivattomasti ja helposti. Niin Riikka kuin muutama muu Tilassa suunnittelija on suorittanut Invalidiliiton esteettömyyskurssin.

”Minulle tuottaa päivittäin iloa se, että voimme osallistaen luoda esteettömiä toimintaympäristöjä myös niille, joilla on perinteisesti ollut vain vähän mahdollisuuksia vaikuttaa ympäristöönsä.” -Riikka


Riikka Juvonen

  • Kahden lapsen äiti
  • Yksi Tilassa perustajista
  • Intohimoinen puutarhanhoitaja
  • Toimitusjohtaja, BBA, sisustusarkkitehti ja esteettömyyskartoittaja
  • Kovan luokan myyjä sekä innovatiivinen suunnittelija

Osallistavan suunnittelun uutiset suoraan sähköpostiisi!

Asiantuntijamme
pitävät sinut ajan tasalla!
Tilaa
uutiskirjeemme tästä!
Copyright © 2018 Tilassa Oy