Case Story: Zeeland Familyn tilojen suunnittelu

22.8.2017

Markkinointitoimisto Zeeland Familyn toimitila päivitettiin yrityksen näköisiksi – akustiikka ja ergonomia huomioiden

Zeeland Familyn työntekijämäärä on kasvanut vuosittain ja Helsingin toimitiloissa työskenteleekin nyt jo noin 120 työntekijää. Kasvu olikin muutostarpeen taustalla. Muutoksen tavoitteena oli:

  • rauhoittaa yleisilmettä
  • sijoittaa tarvittavat toiminnot loogisesti tiloihin 
  • parantaa työntekijöiden ergonomiaa sekä
  • parantaa työtilojen akustiikkaa

Kalusteet sekalaisia ja akustiikassa parantamisen varaa

Projektin aluksi kävimme läpi henkilökunnan kanssa toiveet tilojen suhteen, ja ideoimme mitä kaikkea upeaan toimitilaan voisi saada.

Seuraavaksi inventoitiin kaikki toimiston kalusteet ja mitattiin tilat.  

Tilanne oli kasvaville yrityksille tyypillinen: kalusteita oli kertynyt vuosien varrella kymmeniä erilaisia, eikä suurin osa niistä vastannut ulkonäöltään tai ominaisuuksiltaan tarpeita. Työpöytiä oli monen kokoista ja näköistä – kuitenkin ergonomiaa tuova korkeussäätö puuttui useimmista pöydistä.

Tilanne oli kasvuyrityksille tyypillinen: kalusteita oli kertynyt mutta ei juuri samanlaisia Klikkaa ja Twiittaa

Yksi suuri päivittäinen haaste oli akustiikka ja jatkuva työn touhun tuoma yleinen hälinä. Mietimmekin miten saamme sijoitettua toiminnot tiloihin niin, että syntyy luontevasti hiljaisia ja äänekkäämpiä alueita.

Korkeisiin tiloihin asensimme myös kotimaisia ja luonnonmateriaalista, pintaturpeesta, valmistettuja Konton akustiikkalevyjä, joilla saimme vaiennettua voimakasta jälkikaikua.

Projektin edetessä ilmeni myös tarve tilanjakajille ja seinäpuhelinkopeille, jotka samalla selkeyttäisivät yleisilmettä. Tiimimme suunnitteli tilanjakaja- ja puhelinkalusteet, ja Tilassa puusepät toteuttivat suunnitelmat. 

Lopputulos: sitä mitä haettiin

Projekti eteni jouhevasti ja asiakas oli lopputulokseen tyytyväinen: he saivat toimintoja alueille, jotka ennen olivat hyödyntämättä. Toimistossa on nyt hallitusti hiljaisia sekä äänekkäitä alueita, ja tiimit työskentelevät lähellä toisiaan ergonomisissa työpisteissä.


Asiakas: Zeeland Family Oyj

suomalainen, vuonna 1999 perustettu markkinoinnin palvelutoimisto, joka työllistää yli 150 henkilöä mainonnan, digitaalisten palveluiden, mediasuunnittelun, viestinnän, talousviestinnän, asiakkuusmarkkinoinnin, valmennuksen ja tutkimuksen aloilla.

Tilassa suunnittelutiimi:

Weera Brown, sisustusarkkitehti, esteettömyyskartoittaja

Jannica Jahnsson, sisustusarkkitehti, työympäristöjen suunnittelu

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+

Osallistavan suunnittelun uutiset suoraan sähköpostiisi!

Asiantuntijamme
pitävät sinut ajan tasalla!
Tilaa
uutiskirjeemme tästä!
Copyright © 2017 Tilassa Oy