60-luvun rivitaloasunnosta valoisa ja avara perinteitä kunnioittaen

8.2.2021

 

60-luvun rivitaloasunnon käytävämäisyys ja erillään olevat pienet huoneet eivät enää palvelleet siellä asuvaa pariskuntaa. Tilassa Oy teki Lähderannan upeaan järvimaisemaan avautuvaan asuntoon moderneihin tarpeisiin vastaavan avoimen tilasuunnitelman. Nyt avarasta avokeittiöstä voi ihailla järven aaltoja. 

 

 

– Täällä silmä lepää monessa kohtaa. Olemme kokonaisuuteen todella tyytyväisiä, sanoo Vilho Raatikka järvenranta-asunnostaan

Remonttiprojekti ei sujunut ilman vaikeuksia, mutta Tilassa Oy:n kanssa työskenteleminen oli pariskunnalle ilo. 

– Oli helppoa ja kivaa työskennellä Tilassa oy:n sisustusarkkitehdin kanssa. Siinä oli myös edullinen kontrasti: koko asunto vedettiin atomeiksi teknisistä syistä, mutta sisustusarkkitehdin kanssa me saimme yhdessä suunnitella uutta ja kaunista sisustaa.

 

 

Visiona avara ja valoisa asunto

 

Pariskunta halusi asuntoon lisää avaruutta, joten olohuone ja keittiö yhdistettiin yhdeksi tilaksi. Asunnon alkuperäisestä 60-luvun tunnelmasta haluttiin silti pitää kiinni. Tilasuunnitelmassa korostuivat avokeittiöön sopivat keittiöratkaisut ja syntyvän suuren tilan riittävä valaiseminen. Suunnitelmissa otettiin huomioon myös työskentely kotona, minkä arvo korostui keväällä 2020.

– Halusimme, että valoa ei blokkaa mikään, joten hankkiuduimme eroon seinistä. Nyt sitä valoa todellakin tulee!  

Asunnossa säilytettiin vanhat ovet ja erikoiset sisäikkunat, jotka antavat avotilasta makuuhuoneisiin. Remontissa palautettiin asunnon alkuperäistä huonekorkeutta niin paljon kuin tekniikka antoi myöten. 

– Jollain tavalla kaikki on nyt avointa tilaa. Rajaamme tätä hiljaksiin huonekaluilla. Olemme edenneet sen kanssa varovaisesti. Keittiöstä näkee ruokaa laittaessaan järvelle. Isoista ikkunoista ja avarasta huoneesta tulee tunne, että on ilmaa päällä, vaikka huone ei ole korkea. 

 

Sisustusarkkitehti on kotiaan remontoivan paras ystävä

 

– Hirmu hienosti sisustusarkkitehti näki, mitä me muutokselta lähdimme hakemaan. Hän teki hyvät perussuunnitelmat ja valaistussuunnitelmat, Raatikka kiittää. 

Kun remontti keskeytyi teknisten korjausten ajaksi yli vuodeksi, onnistui projektista kiinni saaminen tauon jälkeen sisustusarkkitehdilta saumattomasti. 

– Olimme tyytyväisiä, että mietimme ajan kanssa remontin suuntaa. Tilassa Oy:n sisustusarkkitehti oli hyvä suunnittelija, joka osasi suositella toimivia ratkaisuja. 

Asunnon remontista vastasi yksityinen urakoitsija, joka kunnioitti suunnitelmien henkeä. 

– Aika hyvä parisuhdetesti tämä on ollut! Vilho Raatikka toteaa. 

Nyt siitä on aika nauttia. 

 

 

Osallistavan suunnittelun uutiset suoraan sähköpostiisi!

Asiantuntijamme
pitävät sinut ajan tasalla!
Tilaa
uutiskirjeemme tästä!
Copyright © 2024 Tilassa Oy