Mitä Educassa tapahtui tänä vuonna?

13.2.2017

Educa, kaksi päivää täynnä oppia ja iloa!

Suomen johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa on tältä erää takanapäin ja kuhinaa riitti niin perjantaina kuin lauantainakin. Pääteemana tänä vuonna oli Suomi 100 vuotta – oppimista ja sivistystä. Uudenlaiset oppimisympäristöt sekä virtuaaliset opetustavat keräsivät paikalle tuhansia opetus- ja koulutusalan ammattilaisia ympäri Suomea.

Olimme Educassa mukana yhteistyökumppanimme Lekolarin kanssa osastolla 6f48, jonka Tilassa tiimi oli myös suunnitellut. Osaston ideana oli kuvata toiminnallista sekä liikunnallista oppimisympäristöä. Se houkuttelikin monia uteliaita kokeilemaan ja ihastelemaan oppimaan innostavia tuotteita sekä keskustelemaan kanssamme osallistavasta tilasuunnittelusta – mitä se pitää sisällään ja mitä hyötyjä siitä käyttäjilleen on.

_MG_6240 (2)

Tulevaisuuden fyysinen oppimisympäristö jo tänään

Perjantaina Marko Kuuskorpi piti mielenkiintoisen luennon, joka käsitteli hyvin suunnitellun toimintaa tukevan fyysisen oppimisympäristön merkitystä, sekä motivaation tärkeyttä oppimisessa.

Luennon jälkeen Tilassa piti työpajan, jossa pohdittiin kuinka tulevaisuuden oppimisympäristö voidaan luoda jo nyt. Fasilitaattorina työpajassa toimi Tilassa Oy:n sisustusarkkitehti Karin Mäkitalo sekä graafisena fasilitaattorina muotoilija Paula Viertola.

_MG_6207työpaja

Työpajassa käsiteltiin tulevaisuuden oppimisympäristöä, sen tuomaa muutosta ja kehitystä. Työpajan aikana hyödynnettiin Tilassa Kasvukausi® osallistavan prosessin metodeja.

Aiheet olivat esimerkiksi tilojen jakaminen, työskentelytavat sekä yhteistyön luominen. Esiin nousikin hyviä näkökulmia, mielenkiintoisia keskusteluja.  Osallistuneet omaksuivat hyvin työpajan idean ja tavoitteet, ja puhetta ja ideoita riitti yllinkyllin.  

Toivomme, että kaikki saivat hyvät eväät viemisiksi käytäntöön sekä omaan työhönsä!

Educa 2017 työpaja GraFa Tummemmat värit-01

Lopuksi vielä kiitos kaikille osallistujille sekä yhteistyökumppaneille! Nähdään Educassa taas 26.-27.1.2018!

Essi Oinonen, Account Manager, Tilassa Myynti ja asiakkuudet

Osallistavan suunnittelun uutiset suoraan sähköpostiisi!

Asiantuntijamme
pitävät sinut ajan tasalla!
Tilaa
uutiskirjeemme tästä!
Copyright © 2024 Tilassa Oy