Ihanat kehittämispäivät – työkaluja kasvavalle tiimille

Viime torstaina ajelimme koko tiimin voimin kohti kaunista Iniötä, jossa meidän oli tarkoitus tarkentaa yrityksemme strategioita ja arvoja, sekä suunnitella tulevaa. Ja ennen kaikkea nauttia toistemme seurasta. Pitkä matka sujui rattoisasti ja nopeasti, liekkö seurasta johtuen. Perillä meitä odotti vaaleansininen taivas ja aurinko sekä valtava, mutta samalla sympaattinen vanha kunnantalo, joka nykyisin on Saaristokodit B&B majatalo.

Prosessien viilausta

Tilassa on kasvanut kolmen vuoden aikana jo yli kymmenen muotoilun ja rakentamisen ammattilaisen yritykseksi. Joukkoomme on liittynyt myös myynnin ja markkinoinnin innokkaita kehittäjiä. Olimme tunnistaneet tarpeen prosessien täsmentämiselle päivittäisen työn ja muotoilutiimimme vetäjän Harri Markkulan suorittaman johtajuuden koulutuksen yhteydessä. Piti siis pysähtyä tarkentamaan toimintaamme.

Työt aloitettiin ripeällä tahdilla, tervetuliaismaljan sekä maailman parhaimman kasviskeiton saattelemina. Pohdimme tiimeittäin sisäisiä sekä ulkoisia Tilassa prosesseja. Miten prosessimme tukevat esimerkiksi myyntiä ja markkinointia tai suunnittelutiimiä? Miten ne näkyvät meille tai asiakkaille sekä yhteistyökumppaneille? Kävimme yrityksemme eri osa-alueita läpi vaihe vaiheelta ja mietimme miten voimme kehittää toimintaamme, sekä hyödyntää kaikkien osaamista, jotta tulos olisi paras mahdollinen.

tyon-touhussa

Ristipölyttäen selkeyttä toimintaan

Ideoita ja kehitysehdotuksia tuli kattavasti niin oman myynti-ja markkinointitiimini kuin muidenkin tiimiemme prosesseihin liittyen. Kaikki saivat kommentoida jokaisen tiimin esityksiä ristipölytyksen aikana. Kaikkia kuunneltiin tasapuolisesti ja ajatuksia jaettiin rehellisesti ja pelotta. Lopputuloksena yrityksemme prosessit ovat nyt selkeämmät, ja lisäksi ne on kirjattu Tilassa Manuaaliin tiedon jakamisen helpottamiseksi. Tiimit ovat nyt kaikille selvät sekä oman että muiden tiimien prosessit tiedostetaan paremmin.

prosessit-mietintaa

Saunaan, tietysti

Kaiken tämän aherruksen jälkeen siirryimme saunaan rentoutumaan. Rohkeimmat kävivät jopa uimassa hyisessä meressä, mutta minä en niihin kuulunut. Saunomisen jälkeen jatkettiin iltaa tuvan pöydän äärellä illallista herkutellen, jutellen ja rennosti oleillen.

Tilassa arvot täsmentyivät

Seuraavan päivän omistimme lähes kokonaan arvojemme täsmentämiselle, jotka voimme nyt ylpeydellä esitellä: OPPIMINEN, HYVINVOINTI ja TUOTTAVUUS. Näitä arvoja pyrimme vaalimaan ja noudattamaan kaikessa toiminnassamme niin sisäisesti kuin ulkoisesti.

Kotia kohti paremmat eväät repussa

Työt olivat nyt tältä erää pulkassa ja oli aika suunnata kotia kohti. Jokainen tiimi sai kotitehtävän: toiminnan vuosikellon tekeminen on nyt TO DO -listalla. Vaikka se viekin aikaa, on sen hyöty suunnittelussa, budjetoinnissa ja toteutuksessa korvaamaton. Nyt myös prosessit ovat selkeämmät, arvot on päätetty ja niiden merkitys avattu, sekä strategioita käyty läpi. Tämä kaikki on tietysti kirjattu ylös Tilassa Manuaaliin, jotta unohduksen hetkellä ne on helppo tarkastaa ja myös toimia niiden mukaisesti.

Mainittakoon vielä, että koko matkan ajan meitä naisia pidettiin kuin kukkaa kämmenellä. Miehet laittoivat erinomaista ruokaa, nautimme kauniista maisemista, rentouduimme sekä jätimme palan sydämestämme Iniöön.

Essi Oinonen, Account Manager, Tilassa Myynti ja asiakkuudet

Osallistavan suunnittelun uutiset suoraan sähköpostiisi!

Asiantuntijamme
pitävät sinut ajan tasalla!
Tilaa
uutiskirjeemme tästä!
Copyright © 2024 Tilassa Oy