Mitä opimme Presidentiltä Oppimisen Fiestassa?

11.11.2016

Tärkeämpääkin tärkeämpi ympäristö

Oppimisen Fiesta -tapahtuma on saatu päätökseen ja tunnelmat ovat inspiroituneet sekä kiitolliset. Tapahtumassa oli mukana monia mielenkiintoisia yrityksiä sekä opetusalan ammattilaisia. #OppiminenNYT -demopisteellä saimme seurata yhteistyökumppaneidemme Lekolarin, Microsoftin, Lenovon ja Educoden kanssa espoolaisen Kirkkojärven koulun tarmokkaiden kuudesluokkalaisten työskentelyä digitaalisia välineitä hyödyntäen.

Demopisteellä kävi monia uteliaita silmäpareja seuraamassa koululaisten mallikkaasti sujuvaa uuden OPS2016 mukaista itseohjautuvaa ja kokonaisvaltaista oppimista. Samalla kävijät pääsivät myös itse kokeilemaan modernin oppimisympäristön toimivuutta ja muuntojoustavuutta.

Kahden tapahtumapäivän aikana  #OppiminenNYT -demopisteellä vieraili monia vaikuttavia puhujia mm. Presidentti Tarja Halonen sekä meteorologi Pekka Pouta. Oppilaat esittivät puhujille ajankohtaisia, jopa haastavia kysymyksiä ilmastonmuutokseen liittyen, esimerkiksi:

  • Mitä Suomen ja maailman johtajien tulisi tehdä, jotta ilmasto ei enää lämpenisi?
  • Miten me voimme itse vaikuttaa ilmastonmuutokseen sekä kestävään kehitykseen?
  • Tuleeko virtuaalitodellisuus vaikuttamaan positiivisesti ilmastonmuutokseen?

Presidentti Halosen viesti oppilaille oli rohkaiseva: ”Maapallon tulevaisuus on parempi koulutuksen ansiosta. Tieto lisää tahtoa tehdä asioita oikein.” Halonen myös suositteli kasvissyöntiä sekä ruokahävikin ja muovin käytön vähentämistä.

Vanhat tilat uudet haasteet

Tapahtumassa suunnittelijamme Riikka ja Paula vetivät työpajan, johon osallistujat saivat tuoda mukaansa koulussa olevan ”ongelman”, joka on esteenä sujuvalle oppimiselle ja työlle. Ongelman ratkaisemiseksi käytettiin hyväksi Tilassa Kasvukausi® palvelumuotoilun metodeja. Ongelmia löytyi ja keskustelu oli sujuvaa sekä idearikasta.

Työpajassa mietittiin miten tekniikka voi palvella oppimista, kuinka ratkaistaan vanhojen sokkeloisten tilojen tuomat haasteet pienellä budjetilla sekä yhteistyön sujuvuuteen eri toimijoiden kesken. Esiin nousivat mm. akustiikan haasteet isoissa tiloissa, ulkotilojen huomioon ottaminen suunnittelussa sekä liikuntamahdollisuuksien lisääminen.

Mitä vien käytäntöön?

Lopuksi jokainen mietti mitkä omaan tilanteeseensa parhaiten soveltuvat ideat ottaa mukaansa työpajasta. Käytäntöön viedäänkin näissä kouluissa mm. ulkotilojen käyttöä oppimisympäristönä, kokeilukulttuuriin kannustamista, rauhallisten soppien luontia eri puolille koulua ja liikkumiseen kannustavien tilojen kehittämistä.

oppimisen-fiesta-workshop-kuva

Kaiken kaikkiaan Oppimisen Fiesta -tapahtuma tarjosi ajatuksia herätteleviä puheita, innovatiivisia yrityksiä sekä oppimisen iloa. Teemana ilmastonmuutos korostui #OppiminenNYT -demopisteellä vahvasti. Muistetaan siis, että pienilläkin teoilla on merkitystä ilmastonmuutoksen suhteen ja ehkä seuraavalla kerralla töihin tai kouluun mentäessä valitsemme auton sijasta pyörän tai kaupassa jätämme muovipussin ostamatta.

Suuret kiitokset vielä yhteistyökumppaneillemme, vierailijoillemme sekä 6-luokkalaisille tähdillemme!

Essi Oinonen, Account Manager, Tilassa Myynti ja asiakkuudet

Osallistavan suunnittelun uutiset suoraan sähköpostiisi!

Asiantuntijamme
pitävät sinut ajan tasalla!
Tilaa
uutiskirjeemme tästä!
Copyright © 2024 Tilassa Oy