Mitä Tilassa tapahtuu?

7.4.2017

Eteenpäin kehittäen ja kehittyen

Kasvavalla tiimillämme on nyt neljä vuotta takana täyttä toimintaa. Kasvamme yhteistyössä kumppaneidemme ja asiakkaidemme kanssa, palveluitamme jatkuvasti kehittäen. ArchiMAD -lehteen tehtiin juttu yrityksestämme helmikuussa. Jutussa tiivistettiin kivasti tekemisemme meininki, joten laitan muutaman highlightin siitä jakoon tänne blogiimme.

Tasaisesti kasvavan toimiston tavoitteena on luoda asiakkaille toimivia kokonaisuuksia ottamalla heidät mukaan suunnitteluun.

Kuluneen vuoden aikana olemme panostaneet paitsi myyntiin, myös prosesseihin ja kehittämiseen Harri Markkulan suorittaman yritysjohtamisen erityisammattitutkinnon myötä. Tämä näkyykin tietoisena ja jatkuvana toiminnan kehittämisenä.

Perusideamme liiketoiminnasta on pysynyt alusta alkaen samana:  Tilassa Oy on perustettu huhtikuussa 2013 tuottamaan asiakkailleen lisäarvoa kehittämällä osallistavin metodein näiden toimintaympäristöjä, suunnittelemalla ja toteuttamalla elämyksellisiä ja innovatiivisuutta tukevia yritys- ja oppimisympäristöjä.

Tilassa toteuttaa tilasuunnittelua osallistamalla asiakkaita. ”Perusideana on ollut yrityksen perustamisesta lähtien luoda kustannustehokkaita ja toimivia ratkaisuja. Haluamme tarjota tuotteita ja palveluita, joihin asiakas raaskii sijoittaa”

Osallistamisen toteuttamisen ja analysoinnin tueksi olemme kehittäneet Kasvukausi® osallistavan suunnitteluprosessin:

  • Prosessissa otetaan huomioon mm. asiakkaan lähtökohdat, tarpeet ja toiminta
  • Prosessin lopputuloksena saadaan objektiivinen analyysi kokonaisuudesta ja tarpeista
  • Prosessia käytetty menestyksekkäästi useassa kymmenessä yritys- ja oppimisympäristön suunnitteluprosessissa
  • Tilassa Oy:n asiakkaita ovat olleet mm. Porvoon, Loviisan, Tuusulan, Helsingin ja Vantaan kaupungit sekä yhteistyökumppani Lekolar Printel Oy, sekä lukuisat yritysasiakkaat
  • Osallistamiselle on suuri tarve mm. rakennettujen ympäristöjen suunnitteluvaiheessa

Osallistavia suunnittelupalveluita digitalisaatiota hyödyntäen

Tulevana vuonna viemme eteenpäin jo startattua palveluidemme digitalisaatiota. Digitalisaatio on jotain, jossa on pysyttävä mukana, niin sisäisissä prosesseissa kuin ulkoisissa palveluissammekin.

Tilasuunnittelun ja osallistamisen lisäksi toimisto on ottanut haltuun tuotekehityksen. ”Projektien aikana tulee usein loistavia kehitysideoita, joita olemme lähteneet toteuttamaan. Myös digitalisaatio tuo oman säväyksensä murroksen keskelle.

Jokainen hanke, jossa käyttäjän ääni ei kuulu, aiheuttaa potentiaalisesti merkittäviä jälkitöitä ja parannustarpeita. Muutokset, joita joudutaan tekemään rakentamisen valmistuessa saattavat aiheuttaa satojen tuhansien eurojen lisäkustannuksia jos käyttäjiä ei ole kuunneltu suunnittelu- ja rakennusvaiheessa. Tämän kokonaisuuden parantamisessa haluamme olla tiukasti mukana myös digitaalisia työvälineitä kehittäen ja hyödyntäen.

Kumppanien kanssa saamme aikaan enemmän ja paremmin

Strategisten kumppanien kanssa toimiminen on paitsi antoisaa, myös kannattavampaa sekä asiakkaillemme että meille itsellemme.

[bctt tweet=”Olemme parhaillaan siirtymässä verkostoyrityksiin ja verkostoyhteiskuntaan” username=”TilassaOy”]

FT Pentti Sydänmaanlakka kirjoittaa blogissa: ”Olemme parhaillaan siirtymässä perinteisistä hierarkkisista yrityksistä verkostoyrityksiin ja tietoyhteiskunnasta verkostoyhteiskuntaan. Tämä vaikuttaa syvällisesti siihen, miten organisoimme ja johdamme yrityksiämme. Meidän on opittava johtamaan verkostoja. Tiukasta suunnittelusta ja kontrolloinnista siirrymme kohti itsestään organisoitumista.”

Tilassa ja HUB13 ovat luoneen Coworking-konseptin, jonka avulla tyhjistä tiloista voidaan luoda muunneltavia ja moni-käyttöisiä. Riikka näkee myös 3 Step IT:n projektin erittäin innostavana ja murrosta tukevana.

Monialainen näkemys on aina parempi ja todempi kuin putkinäköinen arvaus.  Monialaisia kumppaneitamme ovat mm:

  • Oppimisympäristöjen suunnittelussa olemme mukana #OppiminenNYT koalitiossa, jossa on mukana 3StepIT, Microsoft, Lenovo ja Lekolar.
  • HUB13 on kumppanimme uuden työn asiantuntijuudessa.
  • LearningHUB kollektiivi Jyväskylässä: toiminnan ytimessä on organisaatioiden oppimismuotoilu. Siinä tärkeänä tukena ovat oppimista ja innovaatioita tukevat tilat ja oppimisteknologia. Kollektiivi muodostuu näiden alojen huippuosaajista.

Lisää kumppanuusuutisia on tulossa pian!

[bctt tweet=”Monialainen näkemys on aina parempi ja todempi kuin putkinäköinen arvaus” username=”TilassaOy”]

Muutimme uusiin tiloihin parin korttelin päähän

Iloisena huomasimme, että tiimiimme oli vuodessa tullut lisää peräti viisi tilasuunnittelun, rakentamisen ja myynnin&markkinoinnin asiantuntijaa.  Ahdasta siis tuli Töölönkadun ”tapaamistilassa”. Lisäksi iso osa tiimistämme tykkää tulla töihin paikan päälle joka päivä, kun se vaan on kivempaa kuin yksin etänä työskentely. Yksi iso huone ja keittiö eivät enää venyneet kaikkeen.

Muutimme isompaan toimitilaan Temppelikadulle, tähän huudeille parin korttelin päähän vastikään. Tuparit järjestämme toukokuun puolivälissä. Lisääthän nimesi postituslistallemme – kutsut open house tupareihimme lähtevät pian. Toivottavasti nähdään tupareissamme!

Antoisia kehitysnäkymiä asiakkaillemme toivotellen,

Riikka Juvonen

Partneri, Myynti ja fasilitointi, Tilassa Oy 

 

Osallistavan suunnittelun uutiset suoraan sähköpostiisi!

Asiantuntijamme
pitävät sinut ajan tasalla!
Tilaa
uutiskirjeemme tästä!
Copyright © 2024 Tilassa Oy