Tilassa valaistussuunnittelu sai julkisuutta Valo-lehdessä

15.12.2015

Tilassa valaistussuunnittelijan Riikka Juvosen ja Lumen Factoryn valoteos ”The Railwave” pääsi uusimman Valo-lehden (2/15) kanteen. Valoteos oli osa Valoisa Baana -projektia, jossa helsinkiläisten suosima pyöräilyreitti Baana valaistiin osana LUCIn konferenssia 27.-29.9.2015. Valaistussuunnittelu juhlisti myös meneillään olevaa YK:n valon vuotta.

Tilassa Oy oli mukana Valoisa Baana -projektissa suunnittelemassa kuvassa näkyvää Fredrikinkadun sillan valaistusta. Projektiryhmään kuuluivat Tilassa Oy:n Riikka Juvosen lisäksi Marko Sorsa Lumen Factory Oy:stä.

Valaistus toteutettiin iGuzzinin ulkovalaisimilla, joita ohjattiin DMX-ohjelmoidulla valaistuksen ohjauksella. Valaistuksen ohjauksesta sekä asentamisesta vastasi IdeaFix Oy. Helsingin kaupungin Rakennusvirasto oli projektissa mukana toteutusvaiheessa asennustöissä. Rakennusvirasto sai tapahtumasta myös palautetta ja ideoita tuleviin ulkovalaistusprojekteihinsa.

valo-lehti-2_2015-kansi-valoisa-baana

The Railwave

Teoksemme vie katsojan aaltoillen eteenpäin matkalla maan alla. Valot houkuttelevat tutkimaan louhitun kallion dramaattisia muotoja, kunnes valoaallot kuljettavat katsojan seuraavalle ”rannalle”. Valaistus korostaa Fredrikinkadun sillan tunnelin kulmikasta ja kovaa muotokieltä. Symmetrisen betonirakenteen ja louhitun kallion kontrastia on haluttu tuoda esiin valojen ja varjojen vaihteluilla. Teos viittaa myös perspektiiviä korostamalla paikalla sijainneisiin junakiskoihin.

Työryhmä: Valaistussuunnittelija, talotekniikan insinööri Marko Sorsa / Lumen Factory ja sisustusarkkitehti Riikka Juvonen / Tilassa Oy
Tommi Reijola / iGuzzini Finland Oy, Juha Järvimaa / Ideafix Oy

Linkit:

Animaatio Fredrikinkadun valaistussuunnitelmasta

valoisabaana.fi

Valo-lehti 2/15

Osallistavan suunnittelun uutiset suoraan sähköpostiisi!

Asiantuntijamme
pitävät sinut ajan tasalla!
Tilaa
uutiskirjeemme tästä!
Copyright © 2024 Tilassa Oy