“Käsittämättömän hiljainen avotoimisto” Grant Thornton Helsingille akustiikan osaamisella

27.2.2020
Nykyaikainen yhtenäisen ilmeen toimisto - Grant Thornton

Grant Thornton Helsinki muutti rohkeasti muuntautumiskykyiseen avotoimistoon. Huippuasiantuntijatyötä tekevät työntekijät olivat avotoimistojen yleisyydestä ja monista hyvistä kokemuksista huolimatta huolissaan siitä, miten uusi toimisto vastaisi juuri heidän tarpeisiinsa.

– Valitsimme kumppaniksi Tilassa oy:n, koska halusimme varmistaa, että työntekijämme voivat uusissa tiloissa hyvin. Halusimme erilaisille työntekijöille riittävän työrauhan ja toisaalta mahdollisuuden helppoon tiimityöskentelyyn ja tiedonkulkuun, kertoo Grant Thorntonin markkinointivastaava Linda Dettmann.

Valitsimme kumppaniksi Tilassa oy:n, koska halusimme varmistaa, että työntekijämme voivat uusissa tiloissa hyvin.

Grant Thornton Helsingin toiveet tarkoittivat panostusta sekä osallistamiseen että akustiikkaan ja valaistukseen. Tilassa oy selvitti työntekijöiden sekä johdon toiveet ja huolet ja teki niiden pohjalta tilasuunnitelman, joka on sekä viihtyisä että toimiva.

Lue tekstin lopusta, mitä kaikkea teimme Grant Thornton Helsingin toimistolla.

Wow-efekti aulasta – ihana saapua töihin

– Halusimme toimistoomme saapumiseen wow-efektin – ja saimme sen, sanoo Linda Dettmann.

– Aula on meille tärkeä, ja nyt sinne on tosi ihana saapua. Sillä on merkitystä, mikä asiakkaan ensivaikutelma tiloista on. Aula näyttää nyt meiltä ja toimii monipuolisesti asiakasaamupalojen, seminaarien sekä sisäisten koulutusten ja työntekijöiden kokoontumisten paikkana. Meitä on kuitenkin 50 – ei meitä sullota yhteen neukkariin, Dettmann nauraa.

– Tilassa oy toi brändimme voimakkaat värit sopivalla tavalla toimiston työpisteisiin. Hempeät, rauhalliset värit ja materiaalit luovat harmonisen taustan vaativalle asiantuntijatyöllemme.

Nykyaikainen yhtenäisen ilmeen toimisto - Grant Thornton

Nykyaikainen yhtenäisen ilmeen toimisto - Grant Thornton

Avotoimiston hiljaisuus yllätti positiivisesti

– Hiljaisuus yllätti meidät. Pyysimme panostamaan akustiikkaan työrauhan vuoksi. Silti ihmettelen joka päivä, miten avotila voikin olla näin hiljainen, Linda Dettmann sanoo. – Riippuuko se sitten ihmisistä vai tiloista – ehkä molemmista?

– Olemme tilasuunnitteluun todella tyytyväisiä. Akustiikassa ja tilan jaottelussa on onnistuttu hyvin. Ratkaisut sopivat juuri meidän asiantuntijatyömme työtapoihin, kun välillä tarvitsemme hiljaista keskittymistilaa ja välillä tiimityöskentelytilaa. Täällä on tosi hyvä työskennellä ja olla.

Erilaiset työntekijät otettiin huomioon osallistamalla

Kun yksi työntekijä haluaa tehdä työtä keskustelemalla sen haasteista ja kokeilla uutta, toinen haluaa keskittyä rauhassa.

– Osallistamalla pystyimme huomioimaan erilaiset työroolit ja ihmiset. Jokainen työntekijä sai kertoa toiveensa ja huolensa avokonttoriin siirtymisestä ja tuli kuulluksi, Dettmann kertoo.

Tilassa oy:n vetämät työpajat valmistivat työntekijät uusien tilojen käyttöön ja sitouttivat toimintatapojen kehittämiseen.

– Vietämme työssä niin ison osan valveillaoloajasta, että on tosi tärkeää, kuinka siellä viihdymme. Siksi osallistaminen oli tärkeää. Nyt viihdymme toimistolla loistavasti, Linda Dettmann sanoo.

 

Mitä näissä upeissa tiloissa sitten tehdään?

Grant Thorntonin voimakkaasti kasvanut liiketoiminta keskittyy tilintarkastukseen ja konsultointiin. Grant Thorntonilla on Suomessa yli 80 asiantuntijaa, ja se on ylpeä ihmisläheisestä ja osallistavasta yrityskulttuuristaan. 

Miten Tilassa oy paransi toimistoa?

Tilassa oy vastasi tilasuunnittelusta, osallistamisesta Kasvukausi-prosessin avulla, materiaali- sekä kalustevalinnasta ja toimituksesta. Tilassa oy kilpailutti urakoinnin ja johti koko projektin viimeiseen pöytälampun laskemiseen saakka.

Kysy meiltä, miten teemme avotoimistosta juuri teille toimivan. Autamme myös muuttovalmisteluissa.

Voit lisäksi tutustua muihin osallistavan tilasuunnittelun tuloksiimme.

Kuvat: Tommi Aittala

Osallistavan suunnittelun uutiset suoraan sähköpostiisi!

Asiantuntijamme
pitävät sinut ajan tasalla!
Tilaa
uutiskirjeemme tästä!
Copyright © 2024 Tilassa Oy