Essi Tammimaasta Tilassa Oy:n kasvujohtaja

20.12.2019
Kasvujohtaja Essi Tammimaa

Filosofian maisteri Essi Tammimaa on nimitetty osallistavaa tilasuunnittelua tekevän Tilassa Oy:n kasvujohtajaksi 16.12. Vaikuttamisen, osallistamisen ja markkinoinnin tehtävät ovat Tammimaalle tuttuja erityisesti nuorisoasumisen sekä rakennuttamisen kentältä Nuorisoasuntoliitosta ja teknologiateollisuudesta VTT:ltä. Tammimaa on toiminut lukuisissa luottamustoimissa, kuten Helsingin kirjailijoiden hallituksessa, ja ollut perustamassa nuorille taiteilijoille työtilaa tarjonnutta Artlabia.

”Osallisuus ei saa olla pelkkää strategiapuhetta. On aidosti tärkeää nostaa työntekijöiden ja käyttäjien hyvinvointi muutosjohtamisen prioriteetiksi”, Tammimaa sanoo.

– Haluan auttaa ratkaisemaan kestävän kehityksen, hyvinvoinnin ja hyvän käyttäjäkokemuksen esteitä. Samat haasteet toistuvat kaikissa muutostilanteissa, oli kyse sitten uudesta digitaalisesta alustasta tai yhteisiin tiloihin muuttamisesta yrityskaupan jälkeen. Osallisuus ei saa olla pelkkää strategiapuhetta. On aidosti tärkeää nostaa työntekijöiden ja käyttäjien hyvinvointi muutosjohtamisen prioriteetiksi, Tammimaa sanoo.

Vuonna 2013 perustettuun Tilassa Oy:hyn Tammimaa tuli vetämään kuukauden kasvuprojektia, josta kehkeytyikin yritykselle uusi kasvujohtajan rooli.

”Yksikään yritys ei selviä hyödyntämättä kaikkia tekijöitään. Se vaatii ennen kaikkea kuuntelemista”, sanoo Tammimaa.

Tammimaan yhteiskunnallisen markkinoinnin johtamisen erikoisammattitutkinto ja vankka kokemus strategisesta osallistamisesta tulevat olemaan etu Tilassa Oy:n liiketoiminnalle.

– Osallistamisesta on todistetusti hyötyä myös muutosvastarinnan kanssa. Osallistava suunnittelu voi nostaa liiketoiminnan tulosta jopa 50 prosenttia. Meidän Kasvukausi-prosessissamme ihminen pääsee tutustumaan siihen, miksi muutosta ylipäänsä tarvitaan, ja toisaalta vaikuttamaan mahdollisiin ratkaisuihin. Silloin hän sitoutuu sekä muutokseen että yritykseen paremmin.

Essi Tammimaasta uusi kasvujohtaja Tilassa oy:lle

Kasvujohtaja Essi Tammimaa odottaa innolla kasvun haasteiden ratkaisemista yhdessä.

– Maailma on valtavan murroksen kourissa, eikä osallisuuden tuottamaa arvoa voi tässä hetkessä liioitella. Yksikään yritys ei selviä hyödyntämättä kaikkia tekijöitään. Se vaatii ennen kaikkea kuuntelemista, Tammimaa toteaa.

Muotoiluaktivistinakin tunnettu Harri Markkula on johtanut Tilassa Oy:n liiketoimintaa ilman kumppaneita vuoden 2018 kesästä lähtien. Nyt hän nosti nyt rinnalleen vaikuttamisen ja kehittämisen ammattilaisen, joka teki vaikutuksen.

– Essi Tammimaa vakuutti meidät kaikki tavallaan tarttua asioihin. Hän sopii hyvin kuuntelevaan ja osallistavaan yrityskulttuuriimme. Häneltä voimme odottaa nopeita toimenpiteitä kasvun saavuttamiseksi, kertoo Tilassa Oy:n perustaja.

 

Osallistavan suunnittelun uutiset suoraan sähköpostiisi!

Asiantuntijamme
pitävät sinut ajan tasalla!
Tilaa
uutiskirjeemme tästä!
Copyright © 2024 Tilassa Oy