Etätyö kesämökin laiturilta. Miten työskennellä tehokkaasti?

7.7.2017

Lämmin kesäpäivä. Aurinko paistaa kerrankin pilvettömältä taivaalta. Makoilet mökin laiturilla laineiden liplatusta kuunnellen. Päivä on täydellinen pientä yksityiskohtaa huomioimatta: Et ole lomalla. Töitä pitäisi tehdä tehokkaasti 7,5 tuntia päivässä seuraavaan lomaan asti, joka tiettävästi on syksyllä.

Tänä päivänä teknologia mahdollistaa työn tekemisen lähes missä tahansa ja etätyön tekemisestä on paljon hyötyä niin työntekijälle kuin työnantajallekin. Työaika on joustavaa ja sen voi rytmittää omien tarpeiden mukaan, työtyytyväisyys, tuottavuus ja työteho paranee sekä työmatkaliikenne vähenee ja näin ollen säästyy rahaa (Etatyopaiva.fi). Mutta kuinka etätyö hoituu kesämökin laiturilta järven ääreltä Suomen kesän ollessa kauneimmillaan? Helppoa se ei ole, mutta yritetään kuitenkin.

[bctt tweet=”#Etätyö’n tekemisestä on paljon hyötyä niin työntekijälle kuin työnantajallekin.” username=”tilassaoy”]

Vinkkejä – näin etätyö mökiltä käsin sujuu leppoisasti:

  • Muista työntekoasenne: Tiedän, että voi olla vaikeaa työskennellä kun ympäristö kannustaa lomailemaan ja ottamaan rennosti. Hyvä asenne sekä työhön asennoituminen takaa, että pystyt työskentelemään erilaisissa ympäristöissä. Päällimmäisenä tulee pitää mielessä, että työt tulee hoitaa vaikka et fyysisesti työpaikalla olisikaan. Asennoidu työpäivään mökillä jo edellisenä iltana ja suunnittele päiväsi tai viikkosi. Muista myös välillä irrottaa katseesi työstä ja nauti ympäristöstä.
  • Tee selväksi muille ja itsellesi, että olet töissä: Tee muille selväksi, että olet töissä ja tarvitset myös työrauhaa, mutta ennen kaikkea tee se selväksi itsellesi. Helposti voi alkaa puuhastelemaan kaikkea muuta kuin työhön liittyviä tehtäviä.
  • Pidä fokus ympäristöstä huolimatta: Suomi on tuhansien järvien ja metsien maa ja kukapa ei nauttisi työskennellä näissä maisemissa kesämökiltä vastarannalle katsellen. Voi olla, että järvimaisema voittaa monenkin toimistonäkymän mennen tullen…
  • Ole joustava: Tämä tietysti työtehtävistä riippuen. Mikäli työsi ei vaadi tarkkaa 9-17 työskentelyä, voi työt aloittaa myöhemmin tai tehdä toisena päivänä enemmän ja toisena vähemmän. Pidät luovan uimatauon tai picnicin ystävien kanssa. Suljet silmät ja nautit auringosta sekä lämmöstä tai touhuat mökkiä laittaen. Palaat ehkä hieman inspiroituneempana ja levänneenä töiden ääreen esimerkiksi työpaikan blogia kirjoittaessa.
  • …mutta muista myös nauttia: Suomen kesä on lyhyt. Siitä tulee nauttia oli sitten töissä tai lomalla!

Bonuksena:

Säästyt hermoja raastavilta aamuruuhkilta.  Saat lisää tunteja yöuniin sekä heräät energisempänä. Lisäksi luonto kiittää kun auto on parkissa.

Vaihtelu myös virkistää, kuten vanha sanonta kuuluu. On mukavaa vaihtaa välillä työympäristöä ja ihailla kaunista luontoa. Työpaikalle palattaessa mökkiviikon jälkeen voi jopa tuntua, että olet ollut “lomalla”.

Essi Oinonen, Account Manager, Tilassa Myynti ja asiakkuudet

Osallistavan suunnittelun uutiset suoraan sähköpostiisi!

Asiantuntijamme
pitävät sinut ajan tasalla!
Tilaa
uutiskirjeemme tästä!
Copyright © 2024 Tilassa Oy